SOK POLINESIAN NONI A W NIM NATURALNE KONSERWANTY !!!
FDA (amerykańska Agencja do spraw Żywności i Leków – naczelna organizacja, zajmującą się kontrolą środków spożywczych i leków) wymaga od wszystkich producentów produktów spożywczych stosowanie zabezpieczeń w postaci konserwantów. W większości przypadków stosowane są konserwanty najtańsze – chemiczne – rzadko natomiast ich droższe naturalne formy.
W soku Noni CaliVita naturalnymi konserwantami w Polinesian Noni są mocne wyciągi z roślin (ich składniki posiadają właściwości konserwujące). W większości przypadków ich nazwy są nam zupełnie obce. Jednak nie oznacza to, iż pod chemicznymi nazwami tkwią tylko czysto syntetyczne substancje. Większość z nich to naturalne wyciągi z wielu liści, kory, ziół lub owoców o tych samych wzorach chemicznych co sztuczne dodatki, ale o innej, lewo-skrętnej, a nie prawo-skrętnej budowie.
100% naturalny sok Noni, zawiera ekstrakty składników utrzymujące długą świeżość pochodzące z żurawiny, jeżyn i malin. Składniki te to również ważne dla zdrowia antyoksydanty pochodzące z przyrody:
wasek cytrynowy (składnik żurawiny, jeżyny i innych owoców)
benzoesan potasu (składnik żurawiny, jeżyny, borówek),
sorbate potasu (jeżyny),
fruktoza (składnik malin, cykorii),
stabilizator zagęszczenia – guma xanthan (źródło m.in.: algi, ziarno chleba świętojańskiego, błonnik z owoców).
Dzięki nim sok Polinesian Noni na długo utrzymuje świeżość, smak i ma silne właściwości wzmacniające organizm.