ZANIM KUPISZ LIOFILIZOWANY SOK NONI CALIVITA INTERNATIONAL

Ponieważ na rynku znajduje się wiele firm oferujących sok z owoców noni, warto dowiedzieć się czegoś więcej na temat technologii w jakiej sok ów został wyprodukowany.

Oferowany na tej stronie internetowej Polinesian Noni (oraz inne produkty) posiadą na opakowaniu napis: GOOD MANUFACTURING PRACTICE (GMP) co oznacza: NAJLEPSZY PRODUKT, KONTROLOWANY NA KAŻDYM  ETAPIE PRODUKCJI.

Został on wyprodukowany w bardzo drogiej technologii liofilizacji, z której korzysta zaledwie 2% firm, dla których jakość produktu jest najważniejsza !

Liofilizacja to proces odwadniania ciał przez ich zamrożenie, a następnie sublimację w próżni powstałych kryształków lodu. W próżni lód przechodzi bezpośrednio w parę z pominięciem stanu ciekłego. Dzięki temu woda z produktu zostaje odparowana w 98%.

Technologia ta pozwala na zachowanie aktywności wszystkich składników biologicznie czynnych zawartych w świeżych (nie przejrzałych) owocach noni i neutralizuje wszelkie bakterie i grzyby w danym produkcie. Liofilizowana żywność nigdy nie jest konserwowana chemicznie. Do naturalnej konserwacji liofilizowanej żywności dodaje się naturalne antyoksydanty z liofilizowanych ekstratów roślinnych. Do spowolnienia naturalnych procesów fermentacyjnych Polinesjan Noni, zastosowano liofilizowane ekstraty z malin, jeżyn i borówek.

Bioenergia słońca.

„Dziś również zachodnia kultura uznaje fakt, że rośliny i żywność przekazują naszemu organizmowi pewne informacje (również spirytualne!) Każda materia odżywcza posiada swoją jakość i stan. Każdy rodzaj żywności jest ucieleśnieniem wolnej energii. Znając i stosując tę wiedzę możesz sam panować nad swoim zdrowiem. Musisz tylko stosować biologicznie aktywną, czyli „żywą” żywność i suplementy, które zapewnią ci aktywność bioenergetyczną ciała, ducha i intelektu.” – prof. nauk med. V.Szedlak-Vadocz.

Polinesian Noni posiada wiele cennych leczniczych składników. Należą do nich: kseronina, prokseronina, damnacanthal  i proteiny a wśród nich chelaty , oraz bioenergia zawarta w każdej żywej komórce.

Roślinne chelaty dostarczają do wnętrza komórki cenne składniki odżywcze i lecznicze, a zabierają niepotrzebne komórkom produkty przemiany materii. Oczyszczają więc organizm z toksyn, których wciągu roku wraz z pożywieniem dostarczamy od 4 – 7 kg.

POLINESIAN NONI dokładnie drenuje organizm i jego wszystkie narządy starając się uruchomić wszystkie procesy naprawcze w organizmie. Przywraca homeostazę, czyli równowagę i pobudza organizm do samodzielnego działania.

POLINESIAN NONI CALIVITA, owoc noni, sok z noni jest liofilizowany, a zatem posiada wszystkie wartości SWIEŻEGO OWOCU!!!

W tradycyjnym procesie pasteryzacji w wysokiej temperaturze następuje zmiana struktury rośliny, zmienia się jej kolor, wygląd i smak. Zmniejsza się wartość odżywcza oraz lecznicza co ma niebagatelne znaczenie dla organizmu. Zmienia się także potencjał energetyczny!

Pasteryzacja to proces konserwacji dający nam w efekcie produkt przetworzony ! Takich produktów na rynku jest wiele i nie posiadają one atestu GMP , który posiada tylko żywność liofilizowana. Posiadają one tylko atest FDA który wymagany jest dla naturalnych produktów. (naturalny liofilizowany, a naturalny pasteryzowany – to nie to samo !)

Organizm człowieka to bardzo skomplikowany „bioreaktor”, który przyswoi surowe owoce, rozszczepi je i da Tobie ich energię. Z gotowanych czy pasteryzowanych owoców nie jest w stanie wydobyć takiej energii, ponieważ znika jego najcenniejszy składnik BIOPLAZMA.

Brak tego składnika w pożywieniu powoduje, że spada jego wartość odżywcza, dlatego też pożywienie takie jest „martwe” i nie może przywrócić w organizmie homeostazy, czyli równowagi!

CaliVita podczas produkcji swoich suplemetów stara się utrzymać w nienaruszonym stanie wszystkie naturalne formy leczniczych białek roślinnych, by zapewnić konsumentom tych produktów jak najwyższą jakość.

Amerykanski urząd FDA zaklasyfikował Polinesian NONI CaliVita do kategorii GRA (Generall Regarded As Safe) czyli, że przyjmować go mogą nawet kobiety w ciąży (od 3-go miesiąca) i karmiące.

Podsumujmy:

Są różne metody przygotowania soków owocowych – większość z nich opiera się na rozcieńczeniu zagęszczonych koncentratów owocowych.
Produkcja naszego suplementu diety jest inna. Z zebranych owoców uzyskuje się poprzez mielenie pulpę owocową, która jest następnie zamrażana i poddawana procesowi suszenia (tzw. proces liofilizacji). Uzyskujemy w ten sposób sproszkowany liofilizat owocowy – proces ten stosuje się w celu uniknięcia fermentacji.

SOK NONI CALIVITA jest “żywym” produktem z owoców NONI, ponieważ owoc NONI przetwarzany jest na sok NONI w procesie liofilizacji.

W 1 porcji produktu (30 ml) znajduje się 1000 mg sproszkowanego liofilizowanego owocu noni, a nie soku płynnego.

Teraz decyzja należy do Państwa. Kupić Polinesian Noni  CaliVita International liofilizowane, czy pasteryzowane innych firm.


SOK POLINESIAN NONI A W NIM NATURALNE KONSERWANTY !!!

FDA (amerykańska Agencja do spraw Żywności i Leków – naczelna organizacja, zajmującą się kontrolą środków spożywczych i leków) wymaga od wszystkich producentów produktów spożywczych stosowanie zabezpieczeń w postaci konserwantów. W większości przypadków stosowane są konserwanty najtańsze – chemiczne  – rzadko natomiast ich droższe naturalne formy.

W soku Noni CaliVita  naturalnymi konserwantami w Polinesian Noni są mocne wyciągi z roślin (ich składniki posiadają właściwości konserwujące). W większości przypadków ich nazwy są nam zupełnie obce. Jednak nie oznacza to, iż pod chemicznymi nazwami tkwią tylko czysto syntetyczne substancje. Większość z nich to naturalne wyciągi z wielu liści, kory, ziół lub owoców o tych samych wzorach chemicznych co sztuczne dodatki, ale o innej, lewo-skrętnej, a nie prawo-skrętnej budowie.

100% naturalny sok Noni, zawiera ekstrakty składników utrzymujące długą świeżość pochodzące z żurawiny, jeżyn i malin. Składniki te to również ważne dla zdrowia antyoksydanty pochodzące z przyrody:

kwasek cytrynowy (składnik żurawiny, jeżyny i innych owoców),

benzoesan potasu (składnik żurawiny, jeżyny, borówek),

sorbate potasu (jeżyny),

fruktoza (składnik malin, cykorii),

stabilizator zagęszczenia – guma xanthan (źródło m.in.: algi, ziarno chleba świętojańskiego, błonnik z owoców).

Dzięki nim sok Polinesian Noni na długo utrzymuje świeżość, smak i silne właściwości lecznicze.


SKLEP >>> TUTAJ