NOPALIN CaliVita, Błonnik, Odchudzanie, Praca jelit, Oczyszczanie organizmu

Cena klubowa 99.90 PLN, Cena detaliczna 132.90 PLN

Nopalin zawiera wysuszoną łodygę kaktusa Nopal, bogatą w witaminy, składniki mineralne oraz cenny błonnik. Nopalin pomaga utrzymać właściwą masę ciała, kontroluje ilość wydzielanego soku żołądkowego oraz obniż poziom cholesterolu i trójglicerydów we krwi. Doskonały zarówno dla osób, które chcą zachować dobrą formę, jak i dla tych, które muszą powrócić do pełni sił i odzyskać zachwianą równowagę.

SKLEP >>> TUTAJ


Czym jest Nopal ?

Nopal, znany także jako kolczasty kaktus gruszkowy, należy do rodziny kaktusów z gatunku Opuntia. Liczne badania wykazały, że posiada on bardzo cenne właściwości odżywcze, a także lecznicze. Nic więc dziwnego, że coraz więcej osób sięga po tę cenną roślinę – jest bogatym źródłem wielu witamin i składników mineralnych, zawiera 17 aminokwasów, dostarcza organizmowi cenny błonnik oraz posiada wiele zalet:

– jest antyutleniaczem

– reguluje poziom cukru we krwi

– zmniejsza poziom cholesterolu i trójglicerydówzdrowe_jelita

– pomaga utrzymać właściwą masę ciała

– reguluje funkcje przewodu pokarmowego

– oczyszcza końcowy odcinek jelita grubego

– reguluje funkcje wątroby

– uzupełnia dietę wegetariańską

Ponadto nopal oddziałuje pozytywnie na cały organizm, przede wszystkim na układ krążenia, odpornościowy, nerwowy, a także na pracę gruczołów dokrewnych.

NOPALIN jest preparatem, który zawiera wysuszoną łodygę z tego kaktusa. Wykazuje więc bardzo szerokie, niemal uniwersalne działanie. Pomaga utrzymać właściwą masę ciała, ponieważ kontroluje apetyt i pozwala zrzucić zbędne kilogramy w naturalny sposób, jednocześnie dostarczając organizmowi pełny zestaw składników odżywczych. Zmniejsza również prawdopodobieństwo tworzenia się cellulitis i nadmiernej retencji płynów. Kontroluje ilość wydzielanego soku żołądkowego, zmniejszając w ten sposób ryzyko rozwoju wrzodów żołądka i dwunastnicy.

Prawidłowy metabolizm korzystnie wpływa na masę ciała. Pustynny kaktus posiada błonnik, który wywołuje uczucie sytości, a więc może być świetną pomocą w diecie odchudzającej. Z tego też powodu Nopalin należy zawsze przyjmować, popijając dużą ilości wody, aby błonnik mógł dobrze napęcznieć. Nopal jest pomocny zarówno w procesie trawienia, jak również w zmniejszaniu apetytu, co ma duże znaczenie w stabilizowaniu masy ciała oraz w diecie odchudzającej. Pozytywnie oddziałuje na poziom lipidów (tłuszczy) we krwi.

Niezaprzeczalną zaletą tego preparatu jest zmniejszanie poziomu cholesterolu i trójglicerydów oraz normalizacja poziomu cukru we krwi. Jest dobrym źródłem łatwo przyswajalnych białek, witaminy C i bioflawonoidów.

A zatem, Nopalin to doskonały środek zarówno dla osób, które chcą zachować dobrą formę i zdrowie, jak i dla tych, które muszą powrócić do pełni sił i odzyskać zachwianą równowagę.

Która z pań nie chciałaby zmieścić się w kostium kąpielowy, w którym tak dobrze wyglądała na zdjęciach z ostatnich wakacji…

Poczucie pewności na Plaży

Jakże denerwująca jest sytuacja, kiedy – w trakcie przedwakacyjnej przymiarki – wychodzi na jaw, że kostium uwypukla się zupełnie nie tam, gdzie powinien, o ile w ogóle udaje się go założyć.

Nie należy jednak w takich chwilach popadać w rozpacz. Tę odrobinę nadwagi z łatwością możemy zlikwidować przy pomocy produktu Nopalin, zawierającego wyciąg z kaktusa Nopal. Dlaczego właśnie ten preparat jest lepszy i skuteczniejszy od wielu innych? Ponieważ jest to naturalny i kompleksowy produkt odżywczy, który – oprócz wielu innych korzystnych właściwości – pomaga schudnąć, jednocześnie chroniąc nas przed błędem, który często popełniają osoby walczące z nadwagą. Wiele osób, odchudzając się, nie dostarcza organizmowi niezbędnych składników odżywczych, w efekcie czego słabnie, aż ledwo stoi na nogach.

Nopalin, będąc źródłem wielu witamin i egzogennych aminokwasów, utrzymuje organizm w dobrej formie.

Wielką zaletą produktu jest wysoka zawartość błonnika, który w naturalny sposób reguluje przemianę materii i procesy trawienia. Wyciąg z kaktusa z rodzaju Opuntia jest również prawdziwym błogosławieństwem dla wielu osób otyłych, które walczą z zaparciami i wysokim poziomem cholesterolu. Nopalin wspaniale reguluje pracę wątroby, wiąże sole żółciowe, co w efekcie prowadzi do obniżenia poziomu cholesterolu.

Regularnie stosowany Nopalin ma doskonałe właściwości zmniejszające apetyt. Dzięki zawartości włókna pokarmowego, stwarza wrażenie nasycenia, zatem osoby lubiące sobie podjadać, rzadziej będą sięgać po jedzenie. Osoby stosujące Nopalin nie tylko nie zasłabną, a wręcz przeciwnie: pojawi się u nich lepsze samopoczucie i więcej energii. I niech się nikt nie zdziwi, gdy po paru tygodniach obcowania z tym niezwykłym produktem, panie z problemem kostiumowym już bez obaw wyruszą na plażę!

 

Lipidy krwi – cholesterol i trójglicerydy

Nieprawidłowe stężenie lipidów (tłuszczy) we krwi jest jednym z czynników zwiększających ryzyko chorób serca i układu krążenia. Lipidy krwi – cholesterol i trójglicerydy – to substancje tłuszczowe, które występując w nadmiarze przyczyniają się do rozwoju miażdżycy i jej powikłań.

Cholesterol i trójglicerydy są nieodłącznymi elementami prawidłowo funkcjonującego organizmu. Cholesterol jest produkowany w wątrobie każdego człowieka i dostarczany wraz z pożywieniem. Dlatego też, wśród przyczyn nieprawidłowego stężenia lipidów, najczęściej występują te związane z odżywianiem.

Cholesterol znajduje się TYLKO w pokarmach pochodzenia zwierzęcego. ROŚLINY nie zawierają cholesterolu. Trójglicerydy znajdują się zarówno w pokarmach pochodzenia zwierzęcego, jak i roślinnego. Mimo, że cholesterol jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu, jego nadmiar odkłada się w tkankach, podwyższając ryzyko rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego.
Zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet poziom lipidów zmienia się wraz z wiekiem.
Błonnik – właściwości mające korzystny wpływ na organizm, przyczyniające się m.in. do:

*przyspieszenia perystaltyki jelit (wypełnia jelita, pobudza ich ruchy i przyspiesza pasaż treści przez przewód pokarmowy zapobiegając zaparciom);
*rozwoju korzystnych bakterii jelitowych;
*mniejszego wchłaniania cholesterolu i trójglicerydów;
*spowolnienia rozkładu węglowodanów;
*spadku stężenia glukozy we krwi;
*zmniejszenia uczucie głodu (pęcznieje w żołądku – głównie pektyna i celuloza);
*usuwania z organizmu substancji szkodliwych – toksyn i metali ciężkich;
*wiązania jonów sodu.
Błonnik nie podwyższa wartości energetycznej posiłku. Jedną z jego cech jest zdolność do pęcznienia Spowodowane jest to absorpcją wody, na którą wpływa rozdrobnienie produktu oraz obróbka cieplna.
Błonnik posiada również właściwości takie jak: tworzenie żeli, wiązanie kwasów żółciowych i absorpcja oleju.


SKLEP >>> TUTAJ

Recent Posts