Polinesian Noni CaliVita, Liofilizowane noni, Korzyści zdrowotne,

POLINESIAN NONI pomaga w osiągnięciu optymalnego zdrowia – energii, harmonii życia i ciała.
Na ziemi znajdują się odległe zakątki, których nie dotknęły skutki rozwoju cywilizacyjnego. Takim miejscem jest m.in. Polinezja, gdzie miejscowa ludność wciąż jest bardziej narażona na kaprysy natury, niż obywatele bogatych społeczności – dlatego też, aby chronić swoje zdrowie, nawet dziś stosują naturalne środki, które pochodzą z „apteki natury”.

Ta wiecznie zielona roślina występuje tylko w Polinezji, Malezji, Australii oraz południowo-wschodniej Azji. Jej wysokość sięga 10 metrów. Jednakże to nie ta cecha przykuła światową uwagę, lecz niewiarygodnie bogaty skład jej owocu. Królowa owoców zawiera bowiem 18 różnych aminokwasów, również te niezbędne, których nasz organizm nie potrafi sam wytworzyć. Aminokwasy to swego rodzaju „cegiełki” tworzące białka. Zawarte w owocu składniki mineralne, jak np. sód, potas, żelazo, magnez oraz mangan zapewniają organizmowi optymalną ich podaż. Obecność witamin skutecznie wspiera prawidłowe funkcjonowanie organizmu, a składniki antyoksydacyjne przyczyniają się do ochrony naszych komórek przed szkodliwym wpływem wolnych rodników.

Noni korzystnie wspiera nasz organizm w samoregeneracji. Jednym z najważniejszych składników jest cząsteczka, zwana prokseroniną. Z prokseroniny nasz organizm wytwarza kseroninę, niezwykle pożyteczną dla organizmu, gdyż bierze ona udział w ważnych procesach fizjologicznych. Skutecznie wspomaga komórki oraz prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego i hormonalnego. Istnieje wiele sytuacji, które mogą zwiększyć zapotrzebowanie naszego organizmu na kseroninę, ale największy wpływ mają stres oraz zwiększony wysiłek umysłowy/fizyczny. Niewielkie ilości prokseroniny przyjmujemy wraz z pożywieniem, ale poziom jej zawartości w owocach noni jest wyjątkowy.

Z opracowania naukowego prof. Valerii Sedlak-Vadoc wynika, iż owoc noni potrafi „naprawić” System Kontroli Podziałów Komórkowych, który jeśli przestaje sprawnie funkcjonować w organizmie, pozwala na powstawanie cyst, guzów i innych narośli. Prof. Sedlak-Vadoc pisze, że noni wspomaga leczenie w przypadku większości chorób szczególnie: nowotwór, białaczka, cukrzyca typu I i II, choroby neurologiczne oraz mózgu, migreny , Choroba Parkinsona, grzybice ( candida), łagodzi bóle menstruacyjne, stany zapalne. Owoc noni korzystnie wpływa na układ odpornościowy oraz wspomaga wydajność umysłową i fizyczną.

Polinesian Noni jako liofilizowany surowy owoc okazał się najbardziej wyjątkowy na naszym rynku. Posiada najważniejsze certyfikaty jakości i bezpieczeństwa GMP i FDA.

Proces liofilizacji pozbawia produkty zawartej w nich wody niemal w 100% lub pozostawia jej odpowiednią ilość. Na przykład liofilizowane owoce, doskonale smakują tak jak mrożone truskawki. W procesie tym produkty spożywcze tracą wodę w części lub w 100%, zachowując swój smak, zapach, barwę, a co najważniejsze witaminy, białka i sole mineralne.

Liofilizaty odznaczają się bardzo dobrą rozpuszczalnością są silnie higroskopijne – mają zwiększony stopień wchłanialności do organizmu.

Naturalny – liofilizowany sok z Noni jest jedyną znaną obecnie „bombą proteinowo-enzymatyczną”. Wszystkie zawarte w nim substancje są dokładnie wyważone przez matkę naturę. Cały kompleks składników ma na celu wzajemne wspieranie swego działania. Synergizm nie spotykanych składników ma duży wpływ na prawie wszystkie mechanizmy funkcjonalne w organizmie człowieka. Zatem wyważone stosowanie Polinesian Noni jest obecnie najlepszą prewencją.

Polinesian Noni to doskonałe i idealne źródło witamin, składników mineralnych czy aminokwasów, w całości pokrywające dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu na te substancje. Skopoletyna zawarta wewnątrz owocu zwiększając poziom serotoniny i melatoniny poprzez stymulacje szyszynki w organizmie, zapobiega częstym zmianom nastroju oraz znacznie poprawia sen.

Liofilizację opracowano i zastosowano po raz pierwszy w latach pięćdziesiątych XX wieku na zlecenie rządu USA zmierzającego do wyprodukowania lekkich wagowo i bogatych we wszystkie niezbędne składniki odżywcze racji żywności dla astronautów i wojska. Udostępniona w ostatnich latach technologia liofilizacji, pozwoliła na uzyskiwanie produktów żywnościowych najwyższej jakości. Wśród nich znalazł się pełen owoc noni w postaci gęstego soku wraz z miąższem – POLINESIAN NONI. Ponieważ produkt ten zawiera cały owoc noni, po odstaniu może na dnie butelki ( kieliszka) powstawać naturalny osad. Dlatego zawsze przed użyciem, należy wymieszać zawartość w butelce.

Dzięki specjalnej recepturze uzyskano również przyjemny smak soku, co nie jest łatwe do osiągnięcia w przypadku soków z noni w 100% naturalnych. Receptura ta zachowuje 100% soku z miąższem noni w naturalnych proporcjach ( 30ml soku z miąższu owocu noni zawiera owoc noni suchej masy w ilości aż do1 grama).

Adaptogeny stanowią bezpieczne wsparcie dla normalnych, prawidłowych funkcji organizmu. Pomagają utrzymać organizm w stanie naturalnej równowagi, a w razie konieczności – szczególnie w przypadkach stresu czy zwiększonej aktywności fizycznej/psychicznej mobilizują go do działania. Przejawiają tylko taki wpływ na procesy fizjologiczne, jaki w danej sytuacji jest pożądany oraz nie wywołują efektów ubocznych.

Owoc noni korzystnie wpływa na układ odpornościowy oraz wspomaga wydajność umysłową i fizyczną. W Polinesian Noni  nie są wykorzystywane owoce pochodzące z upraw rolnych. Wszystkie noni trafiające do produktu rosną w dziewiczej, nie skażonej współczesną cywilizacją i przemysłem puszczy. Są zatem w pełni naturalne i zawierają naturalną substancję słodzącą – fruktozę.

 

Jakie korzyści zdrowotne niesie zażywanie soku z NONI ?

– pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na składniki mineralne;
– wspomaga rozwój mięśni i zapobiega ich osłabieniu;
– wykazuje właściwości adaptogenne i regenerujące komórki;
– reguluje cykl snu;
– zapobiega huśtawce nastrojów;sok_z_owocow_noni
– działa antyoksydacyjnie;
– nadzoruje podział komórek, może ogrywać rolę w profilaktyce chorób nowotworowych;
– wzmacnia system immunologiczny;
– wykazuje działanie przeciwzapalne;
– zmniejsza dolegliwości alergiczne;
– eliminuje dolegliwości związane z nieprawidłowym trawieniem.”

Prof. dr n. med. Valeria Sedlak-Vadoc

Przewodnicząca Zespołu Doradców Medycznych CaliVita International

Specjalista biochemii klinicznej, medycyny nuklearnej i patofizjologii klinicznej

na temat Noni pisze:


>>> SKLEP >>> TUTAJ


Z mojej praktyki lekarskiej

„Nazywam się Maria Odegbaro. Dyplom lekarza zdobyłam na Uniwersytecie Miejskim Nowego Jorku. Właśnie odbywałam staż w szpitalu w Connecticut, kiedy dowiedziałam się, że mój mąż cierpi na raka wątroby. Będąc lekarzem, zebrałam wszystkie dostępne informacje na temat leczenia tej choroby. Mój mąż, mimo wszelkich starań, po dziesięciu tygodniach zmarł. Ta tragedia zwróciła moją uwagę w kierunku alternatywnych metod leczenia. Stało się dla mnie zupełnie jasne, że rozwiązanie tkwi w prawidłowym odżywianiu i suplementacji składnikami pochodzenia naturalnego, w tym roślin leczniczych. Dla pamięci mojego męża założyłam klinikę, w której leczymy pacjentów stosując połączenie prawidłowego sposobu odżywiania oraz naturalnych składników aktywnych. Jednak działanie jednej z roślin przerosło nasze wszelkie, pozytywne doświadczenia. To była NONI. Każdego dnia od naszych pacjentów otrzymujemy sygnały, że NONI cudownie działa na ich problemy ze zdrowiem. Noni sprawdzono na: cukrzycę, nadciśnienie, przewlekły kaszel, astmę, choroby nowotworowe, ciągłe osłabienie. Cudowne jest również to, że roślina ta pobudza system obronny organizmu oraz zwiększa jego zasoby energetyczne. Polecam ją wszystkim. Również osoby zdrowe powinny stosować ją profilaktycznie. Gdybym wcześniej wszystko wiedziała o NONI, być może dzisiaj mój mąż wciąż mógłby żyć.”

dr Maria Odegbaro

CaliNews Maj 2003


Moje Doświadczenia

„Dzięki wybitnym naukowcom i lekarzom, wyciąg z noni zawojował całą Amerykę, a w chwili obecnej zdobywa Europę. Wobec nie dość skutecznej tradycyjnej farmakologii, również wielu sceptyków spróbowało terapii sokiem z noni. Stwierdzili oni potem w swoich artykułach i książkach, iż noni „rzeczywiście potrafi zdziałać cuda”.

Sok z noni – dar od Boga

My również pragniemy zapewnić, iż „skierowanie do św. Piotra”, jakie otrzymali niektórzy nasi Konsumenci od onkologa (opieka paliatywna), okazało się zupełnie chybione po zastosowaniu noni. Mowa o niezwykłym działaniu soku z noni – nieporównywalnym z niczym znanym nam wcześniej, co stworzyła natura i co do chwili obecnej wymyślił człowiek w najnowocześniejszych laboratoriach farmaceutycznych.

Rok temu zadzwonił do nas z daleka młody człowiek i zrozpaczonym głosem zapytał o możliwość ratunku dla swojej matki, której onkolodzy zawyrokowali tylko trzy tygodnie życia. Nie robiąc Marcinowi żadnych wielkich nadziei, namówiliśmy go do zakupu dla mamy Polinesian NONI i kilku innych preparatów CaliVita®.

Zaproponowaliśmy dawkowanie i z niepokojem czekaliśmy na pozytywny efekt. Po miesiącu Marcin zamówił kolejną partię preparatów, co oznaczało, że jego mama nadal żyła i onkolodzy pomylili się co do trzech tygodni jej życia. W rozmowie z Marcinem okazało się, że mama czuje się znakomicie. Prosiliśmy o utrzymanie stosowanych dawek i częste kontrole u onkologa w celu potwierdzenia zmniejszania się guzów nowotworowych.

W chwili, kiedy czytacie Państwo ten artykuł, pani Bronisława (60 lat), która psychicznie rozstała się już rok temu ze swoimi bliskimi oraz ukochanymi kwiatami w ogrodzie, w dalszym ciągu pielęgnuje swój ogród i wbrew medycynie klasycznej, a za sprawą soku z noni, wróciła z odrzuconym przez św. Piotra „skierowaniem”.

Cały przebieg choroby nowotworowej (pierwotny guz piersi dał przerzuty do rdzenia kręgowego, macicy, jajników i przydatków) oraz udokumentowany badaniami lekarskimi proces jej cofania się, posiadamy w swojej dokumentacji.

Trudno o tym pisać, a jeszcze trudniej uwierzyć w to, co nasi konsumenci nam opowiadają. Cieszymy się, że za naszego życia pojawił się Polinesian NONI – produkt wszechczasów.”

Renata i Piotr Zarzyccy
Menedżer Executive

CaliNews Maj 2003


Moje doświadczenia z produktami CaliVita

O tym małym owocu wielkości ziemniaka, trudno jest wypowiedzieć się obiektywnie osobom, które przeczytały wypowiedź dr Stevena M. Halla, lekarza rodzinnego ze stanu Michigan:

„Przez okres blisko dziesięciu lat cierpiałem na nieustające bóle pleców, wynikające ze zmian zwyrodnieniowych dwóch kręgów szyjnych. Wypróbowałem już wszystkiego, aby złagodzić nieprzyjemne dolegliwości: jogę, akupunkturę, krioterapię, aerobik, masaże…, ale bóle nie ustępowały. Po trzech tygodniach zażywania soku z noni ból i skurcze ustąpiły. Dzisiaj już potrafię wstać z łóżka bez wcześniejszej, dwudziestominutowej rozgrzewającej gimnastyki. Rąbię i noszę drewno na opał. Podobne spektakularne zmiany obserwuję również u moich pacjentów.

Na przykład mój 35-letni pacjent, posiadający dość burzliwą naturę, skarżył się na ciągłe zmęczenie i walczył z problemami psychicznymi. Kiedy już wypróbowaliśmy wszelkie konwencjonalne terapie, niestety z marnym rezultatem, włączyliśmy do jego diety sok z noni. Już po tygodniu zmęczenie ustąpiło, a sam pacjent wyciszył się i stał się dużo spokojniejszy.

Kolejny pacjent – 75-letni mężczyzna, cierpiał na raka prostaty. Jego wartość PSA wynosiła 56. Ale odkąd jego dietę uzupełniliśmy o sok z noni, wartość PSA w ciągu tygodnia zmniejszyła się do 11.

Z kolei 65-letnia pacjentka – po 15 latach walki – zaledwie wyleczyła się z zespołu przewlekłego zmęczenia, kiedy po grypie powróciła do stanu początkowego. Jednak już po pięciu dniach zażywania soku z noni jest stan znacznie się polepszył.”

Owoc noni, przypominający wielkością i kształtem rodzimego ziemniaka, już od ponad 2000 lat służy mieszkańcom Polinezji, a od kilku dekad również ludziom w innych częściach świata. Mimo, że na temat noni powstała dość obszerna literatura fachowa, wciąż nie odkryto i nie opisano wszystkich tajemnic jej właściwości prozdrowotnych. Dr Ralph Heinicke, uznany biochemik, na początku lat 70. ubiegłego wieku, prowadził pionierskie badania nad alkaloidem o nazwie kseronina. Badania pana doktora wykazały, że w owocu noni, w dużych ilościach występuje prokseronina – protoplasta kseroniny. Prokseronina, wchodząc w reakcję ze specjalnym enzymem – przekształca się w kseroninę. Ten proces biochemiczny wpływa na funkcje transportowe błony komórkowej, co z kolei wywiera duży wpływ na przemianę materii. W efekcie dochodzi do normalizacji funkcji komórki i ulega poprawie wchłanianie składników odżywczych. W przypadku, gdy w jednym z organów lub tkanek wzrośnie zapotrzebowanie na kseroninę, lecz w wątrobie, gdzie jest magazynowana, nastąpi jej brak, z pomocą przychodzi sok z noni.

Drugi ważny składnik zawarty w noni – skopoletyna – wpływając na funkcje szyszynki, zwiększa produkcję hormonów – serotoniny i melatoniny – zapobiegając wahaniom nastroju, poprzez zwiększanie produkcji endorfin, które działają antydepresyjnie. Skopoletyna reguluje też biologiczny cykl snu i czuwania. Noni, stymulując produkcję tlenku azotu, obniża wysokie ciśnienie wywołane stresem i napięciem nerwowym oraz wykazuje działanie przeciwskurczowe. Zmniejsza ryzyko powstawania zatorów, chroni przed zawałem serca i udarem mózgu. Kolejny składnik noni – damnacanthal – nadzoruje proces różnicowania komórek, zmniejszając ryzyko ich degeneracji. Dzięki swoim składnikom, noni stanowi doskonały środek przeciwbólowy oraz wzmacniający pracę systemu immunologicznego. Ponieważ noni wpływa również na produkcję hormonów i funkcjonowanie enzymów, w pośredni sposób potrafi zneutralizować nawet kilkaset czynników ryzyka wpływających na stan zdrowia – wśród nich również takich, których nawet jeszcze nie odkryto.

CVI Europe Moje doświadczenia z preparatami CVI

SOK NONI  – DLA DOROSŁYCH I DZIECI – POLINESIAN NONI CALIVITA


>>> SKLEP >>> TUTAJ

 

Recent Posts